filmtankar

Peter J Andersson tycker till om och resonerar kring film och media. En och annan film- och dvd-recension varvas med annat med anknytning till filmens underbara värld.

söndag, mars 26, 2006

Broken Flowers [DVD]

Källa: IMDB
Jim Jarmusch (Ghost Dog - The Way of the Samurai) underfundiga humor och träffsäkra betraktelser av ordinära, men intressanta, livsöden firar nya triumfer i Broken Flowers. Bill Murray, med sin patenterade nollställda framtoning, är här perfekt som Don Johnston, en välställd men vilsen medelålder man, som söker efter den för Don okände sonen som enligt ett mystiskt brev hunnit bli 19 år. Denna road movie, där färden ofta sker med flyg, är späckad med begåvade aktriser (däribland Sharon Stone och Frances Conroy) som gestaltar Dons gamla flammor, och därmed potentiella mödrar till sonen, som ska besökas under hans resa. Existentiella frågor mixas friskt med ömsom glada, ömsom ånghestfyllda, möten. Det bästa med Broken Flowers är att det, trots den allt annat än lättsamma attityden, aldrig är långt mellan skratten.

Filmen presenteras här på bästa tänkbara sätt med utmärkt bild och lika bra ljud. Musiken som ackompanjerar Dons resa klingar skönt i högtalarna, vilket är viktigare för stämningen och känslan än ett maffigt surroundljud. Extramaterial är det dock snålt tilltaget med, även om det lilla som finns är både annorlunda och skapligt underhållande.

Broken Flowers (USA/Frankrike 2005)

Etiketter:

1 Comments:

At 26 april, 2006 22:29, Blogger Eli said...

Åh, Broken Flowers gillade jag verkligen rejält mycket. Och både musiken och miljöerna är så välgenomarbetade. För att inte tala om Murrays träningsoveraller!

 

Skicka en kommentar

<< Home