filmtankar

Peter J Andersson tycker till om och resonerar kring film och media. En och annan film- och dvd-recension varvas med annat med anknytning till filmens underbara värld.

onsdag, juli 19, 2006

A Murder of Crows [DVD]

Källa: Chess in the Cinema
Ibland förvånas jag över hur summan av beståndsdelarna kan bli mer än beståndsdelarna i sig lovar. I detta fall borde aritmetiken vara väldigt enkel; taffligt skådespeleri, oinspirerad regi, dålig filmmusik och inte minst en intrig svårare att tro på än gröna gubbar på Mars. Trots detta är A Murder of Crows inte genomusel, inte så långt ifrån kanske, men ändå inte. Snarare en någorlunda klurig thriller som lider av alltför många brister för att riktigt övertyga. Men sanningen är ändå att skönhetsfläckarna i slutändan tar överhanden. Jag menar, vem köper att den mystiske seriemördaren är kapabel att skriva en miljonsäljande thriller eller att ingen ser genom den gamle mannens taskiga maskering. Nej, just det. Ingen.

Bild, Ljud & extra
Att det här är en gammal dvd-utgåva inser man ganska kvickt. Bilden, som presenteras i bredbild men inte anamorfiskt, är matt och utan skärpa i detaljerna, ljudet är platt och extramaterialet minsta möjliga (bonustrailers och biografier). Med andra ord, en utgåva som matchar den här "direkt-till-video-filmen" riktigt bra.

A Murder of Crows (USA 1999)

Etiketter: