filmtankar

Peter J Andersson tycker till om och resonerar kring film och media. En och annan film- och dvd-recension varvas med annat med anknytning till filmens underbara värld.

tisdag, januari 10, 2006

Elvis Has Left the Building [DVD]

Källa: COMO HACER CINE
Joel Zwick följde upp sin relativt framgångsrika biofilmsdebut Mitt stora feta grekiska bröllop (2002) med ännu en romantisk komedi, Elvis Has Left the Building. Åter igen spelar John Corbett den manliga huvudrollen, den här gången mot Kim Basinger. Sockersöt romantik och bisarra dödsolyckor är återkommande ingredienser i det här bitvis lyckade skrattpillret till "road movie". I spåren efter Kim Basinger återfinns flera döda Elvis-imitatörer. Är det den sminksäljande skönheten som ligger bakom dödsfallen? Två utredande FBI-agenter blir, efter en slätstruken introduktion, tillsammans med de festliga avrättningarna av Elvis-kopiorna stor del av behållningen. Komplettera med schysst musik från, eller inspirerad av, "the king himself" och de knappa 90 minuterna är inte alls bortkastade.

Bild, ljud & extra
Både ljud och bild håller god kvalité, visserligen långt ifrån referensklass, men ändå fullt tillräckligt i sammanhanget. Fyllig välljudande musik och tydlig dialog är precis vad som krävs, här spenderas inga resurser på extravaganser som surroundeffekter. Klara färger och fin skärpa, så beskrivs enklast bilden. Extramaterialet är däremot magert, en intervju med John Corbett och en "gag reel" (lite filmklipp och intrevjusnuttar som spelas upp med musik i bakgrunden) är det enda som en är lite sevärt.

Elvis Has Left the Building (USA 2004)

Etiketter: