filmtankar

Peter J Andersson tycker till om och resonerar kring film och media. En och annan film- och dvd-recension varvas med annat med anknytning till filmens underbara värld.

måndag, april 25, 2005

Life Aquatic [Bio]

Källa: IMDB
Precis som i The Royal Tenenbaums så är huvudpersonen i Wes Andersons senaste film Life Aquatic en självgod och egensinning far. Historien om Steve Zissou (Bill Murray), en naturfilmare som passerat toppen på sin karriär och nu måste jaga pengar till sitt kommande inspelningsprojekt, är en färgsprakande och fantasifull
bagatell från en av USA:s mest egensinniga filmskapare. Wes Anderson har återigen snickrat ihop en verklighetsflykt befolkad av udda existenser, underfundig dialog och fullständigt vrickade actionsekvenser. Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe och ytterligare en handfull namnkunniga skådespelare, tillsammans med de som är skyldiga till scenografi, animeringar och andra mindre uppenbara bidrag till slutresultatet, gör Life Aquaitic till knappa två timmars underhållande verklighetsflykt. Det är ingen film som är tänkt att förändra världen, men om goda skratt förlänger livet så har den i alla fall orsakat ytterligare några pigga gamlingar på vår blå-gröna planet.

Life Aquatic (The Life Aquatic with Steve Zissou, USA 2004)

Etiketter: