filmtankar

Peter J Andersson tycker till om och resonerar kring film och media. En och annan film- och dvd-recension varvas med annat med anknytning till filmens underbara värld.

fredag, januari 11, 2008

The Lake House [DVD]


Keanu Reeves och Sandra Bullock i huvudrollerna. Handling nedlusad med logiska luckor. Romantiskt drama. Smaka på de argumenten, snacka om att allt talar mot The Lake House. Men någon måste ha gjort något väldigt rätt, för filmen funkar ta mig tusan.

Alejandro Agresti har måhända inte fått in en fullträff med denna remake av en asiatisk film (Siworae från 2000), men väl en stark och gripande historia. När Alex (Reeves) flyttar in i sitt nya hus ligger ett brev i postlådan. Brevet är från den förre hyresgästen, Kate (Bullock). De två börjar brevväxla via Alex brevlåda, men de träffas inte på riktigt. När de inser att Kate flyttat ut ur huset två år efter att Alex flyttar in misstänker båda varandra för att bluffa. Inte desto mindre kan de snart konstatera att så inte är fallet. De kommunicerar genom tiden, tack vare den mystiska brevlådan, och blir förstås förälskade.

Jag vet, det låter som värsta dravlet. Men mycket tack vare berättarmässig uppfinnigsrikedom kring hur Kate och Alex kommunicerar med varandra blir det aldrig ointressant eller segt. Att både Keanu Reeves och Sandra Bullock lyckas med konststycket att vara bra i samma film, samt att man faktiskt kan känna att kemin mellan dem stämmer, är också anledningar att gilla filmen. Inte minst är det en annorlunda kärlekshistoria, vilket man inte får uppleva så ofta. The Lake House överraskar!

Bild, ljud & extra
Bildkvalitén är kalas, med fina färger och utsökt detaljninvå och skärpa. Inget fel på ljudet, men heller inget utöver det vanliga. Extramaterialet består av några tämligen ointressanta bortklippta scener och filmens biotraieler.

Betyg
Filmen: 3/5
Utgåvan: 2/5

Dvd-info
Bild: 2.40:1 (anamorfisk)
Ljud: Engelska (Dolby Digital 5.1) m.m.
Text: Svenska, danska, finska, norska, engelska m.m.
Region: 2
Distributör: Warner
UPC: 321937736729

Huset vid sjön (The Lake House, USA 2006)

Etiketter: