filmtankar

Peter J Andersson tycker till om och resonerar kring film och media. En och annan film- och dvd-recension varvas med annat med anknytning till filmens underbara värld.

onsdag, juli 04, 2007

Walking Tall [DVD]


Vissa filmer måste man ta med en klackspark, även om det inte är så upphovsmännen egentligen har tänkt sig. För Walking Tall är inte det något problem, den är gjord med den inställningen från första början, vilket också gör den till en bättre film. Inte för att den är någon höjdare, men kombinationen The Rock, gamla hederliga knytnävsslagsmål och civilkurage så det både räcker och blir över, gör Walking Tall till underhållande popcornaction. The Rock har något visst som jag gillar. Där Van Damme, Dolph och Seagal bara framstår som fåniga känns The Rock som något äkta, inte Oscar-klass precis men ändå med en del talang.

Bild, ljud och extra
Bilden är lysande, ljudet bra (surroundeffekter kunde ha utnyttjats betydligt mer övertygande) och extramaterialet godkänt med hänsyn till mängd och bredd. Kommentarspåret med regissören Kevin Bray med flera är ganska informativt och underhållande, medan The Rocks spår samt resterande inslag kvalitetsmässigt inte riktigt räcker till.

Betyg
Filmen: 2/5
Utgåvan: 3/5

Dvd-info
Bild: 2.35:1 (anamorfisk)
Ljud: Engelska (Dolby Digital 5.1), m.m.
Text: Svenska, danska, finska, norska, isländska, engelska m.m.
Region: 2
Distributör: SF
UPC: 391772377364

Walking Tall (USA 2004)

Etiketter: